Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η θεωρία του «τσίμπι- τσίμπι» και το χιούμορ, ως φυσικό αναλγητικό…






Ο άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή της ζωής του αποκτά σωματική μνήμη, δηλαδή ένα μηχανισμό του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται τα  ερεθίσματα και να αντιδρά σ’ αυτά. Αυτός ο μηχανισμός είναι σαν ένα « μοτεράκι » που ενεργοποιεί νευροδιαβιβαστές καθώς και άλλα νευρικά κέντρα του σώματος ν’ αναγνωρίζουν τη φύση του πόνου και να τον αντέχουν. Η επιστημονική ορολογία είναι ουδός του πόνου και διαφέρει σε κάθε οργανισμό. Πρέπει πάντα να ενεργοποιούνται με προσοχή αυτά τα κέντρα, που καταλήγουν  όλα στο κεφάλι για να μην αδρανήσει κάποιο μέλος. Αυτό πρέπει να γίνεται διαδραστικά, από τη βρεφική μας ακόμα ηλικία.
Υπάρχει μια  αστεία φράση γι’ αυτό.
Λέει:
-         Τι σου είναι οι γιατροί ! Σε ρωτάνε που πονάς και μετά… σε πιέζουν ακριβώς εκεί!!
Σοβαρά μιλώντας, ο γιατρός μπορεί και πρέπει να μπει στο αισθητήριό σου σύστημα, και, να ισορροπήσει τις λειτουργίες του. Μπορεί κάθε φορά να καταλάβει από μια απλή γκριμάτσα ή ένα σφίξιμό σου την αίσθηση που έχεις και, σε ηρεμεί, αν μάθεις να τον εμπιστεύεσαι. Στα μωράκια για παράδειγμα, η επίσκεψη στο γιατρό πρέπει να ξεκινήσει ως ένα παιχνίδι, για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και ο φόβος να είναι το « τερατάκι» που θα φύγει… Η θεωρία του « τσίμπι-τσίμπι», θα προσγειώσει απλά ένα… «αεροπλανάκι» στο χέρι σου, ή λίγο κάτω απ’ την πλατούλα σου-ναι, μη ντρέπεσαι, όλοι έχουμε… «οπισθόφυλλο»!!!!!! 
Οι επισκέψεις στο γιατρό, χρειάζονται ψυχραιμία και, όσο κι αν το κοροϊδεύεις, καλή παρέα που θα λέει: ηρέμησε και σφίξε τα δόντια, θα περάσει… Είμαι εδώ για εσένα, και μόνο για εσένα, κρατήσου από εμένα, σφίξε με, και, ΔΕ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΔΕ ΘΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.

 Βοηθά πολύ, πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή και τις χημικές ουσίες που ίσως χρησιμοποιούνται, η διατήρηση της καλής ψυχολογίας και η χρήση χιούμορ. Το να έχεις καλή ψυχολογία, είναι ένα «δώρο» σε όλα σου τα κύτταρα, μια πνοή, ένα φιλάκι. Γελάς, ε; Πάρε τα άσχημα και άλλαξέ τα. Φέρ’ τα μια ωραιότατη «τουμπίτσα»…!!!!!!
Να «στρώσουν»!!!!  Ειδικά μέσα από το χιούμορ μπορείς να ανταπεξέλθεις επάξια και κάθε δυσκολία σου, να αποτελεί κάθε φορά ανάμνηση για το πόσο γενναίος (μπορείς να) είσαι!!! Χαμογέλα, μη «στραβώνεις» και, everything is going to Be OK!!!
Μαρία Σχίζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου