Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

«Το πέπλο της νεράιδας»




Το κρυφτό στο δάσος το κρυφό με τις Νηρηίδες – νεράιδες – γυναίκες του νερού, που στο πέπλο τους, κρατάνε μία – μία την ευχή τους και τη γοητεία τους στο πέπλο τους. Το πέπλο της νεράιδας… Το πέπλο της ομορφιάς και της αγάπης…
Μαρία Σχίζα

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

«Σόλο θάλασσα»




Σόλο θάλασσα κι όσα χάλασα ας είναι μικρά πια. Να μικραίνουν όσο μεγαλώνω… Στο μικρότερο κομμάτι γης αιώνιας… Σόλο θάλασσα είμαι κι ήμουν για σένα, για μένα και για το μικρό κομμάτι γης αιώνιας…
Μαρία Σχίζα

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

«Το παιχνίδι της καρδιάς»




Το παιχνίδι του ήλιου σιγά σιγά τελειώνει. Μπαίνουμε μέρα τη μέρα στο Σεπτέμβρη, όπου ως ο «σεβαστός» ξεκινά το παιχνίδι της καρδιάς που ξεκινά απ’ τα σχολικά θρανία με ζωγραφιές και τυπώματα και φτάνει στη δύση και στο πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα του καθενός μας.
Μαρία Σχίζα

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Lambada




Ο Αύγουστος αφήνει χώρο σ’αυτόν το χορό. Να μάθεις να περπατάς και να χορεύεις στα βήματά του. Να κινείς θετικά τις πατούσες σ’αυτόν το γλυκό, τρελό ρυθμό…
Ο Αύγουστος σε αφήνει ήσυχο να γευτείς καρπούζι, υπό τους ήχους του αγαπημένου lambada, που είναι τόσο δυνατό, όσο χρειάζεται, να σε ξυπνήσει και να σε βάλει στη διάθεση που θες, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Lambada στις μπάντες όλου του κόσμου λοιπόν, με ωραίες νότες για υπέροχα καλοκαιρινά βραδάκια!
Μαρία Σχίζα

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

«Μ’ ένα πινέλο»




Μ’ ένα πινέλο ζωγραφίζεις τον Παράδεισο, σ’ ένα κομμάτι γης που ξέρω πως υπάρχει… Είναι η χώρα του ονείρου και του θαύματος που λέγεται αγάπη.
Μ’ ένα πινέλο ζωγραφίζεις χίλια οράματα μέσα στα γράμματα και τα θεάματα του κόσμου.
Μ’ ένα πινέλο, μ’ ένα θαύμα, μ’ ένα παιχνίδι, μ’ ένα μικρό αερόστατο να προσγειώνεται στη γη των ασμάτων και της μαγικής ουσίας τους.
Μαρία Σχίζα

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

«Ψηλά καπέλα»




Δείκτης ευγενείας, βγαλμένα από άλλη εποχή, ικανά να κρύβουν λαγουδάκια και να στερεώνονται σε κάθε λογής κεφάλι. Μπορούν να κρύβουν τα πυροτεχνήματα του νου και τις αγάπες του. Τα ψηλά καπέλα εκτός όλων των άλλων, αποτέλεσαν ιδιαίτερη μόδα στο στιλιστικό χώρο και ακριβό αντικείμενο εξωραϊσμού. Τα ψηλά καπέλα των κυριών και των μάγων που όλοι αγαπήσαμε και εξακολουθούμε να αγαπάμε.
Μαρία Σχίζα