Κυριακή 30 Απριλίου 2017

«Καλημέρα να λες»




«Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την κι ας πέσει χάμω», λέει το τραγούδι κι ο αέρας μοσχοβολά καφεδάκι καφεκοπτείου. «Καλημέρα να λες γιατί το χω ανάγκη».
Μαρία Σχίζα

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

«Μικρές Κυρίες» - Κριτική




Το αγαπημένο μου βιβλίο από την κλασική λογοτεχνία είναι οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζας Άλκοτ , που αφορούν μια ρομαντική εποχή, την απαρχή του φλερτ και ενίοτε του φεμινισμού, που είναι ένα κίνημα που υποστηρίζει τη γυναίκα και τη φύση της.
Μαρία Σχίζα

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ζήσε το «πολύ»




Σ’ ένα κομμάτι χαρτί τι να σου γράψω; Που ο χάρτης της ψυχής μας μεγαλώνει σαν καρδιά κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό; Απλά , ισορροπία!
Μαρία Σχίζα

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η μικρή μας πόλη…




Σαν μια μικρή παράσταση σε θέατρο γαλάζιο των νεφών,
Τα όνειρα κυλάνε με λέξεις-προσευχές.
Μ’εσένα και μ’ εμένα σε τραγούδια…
Μαρία Σχίζα

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Το μαγεμένο δάσος…




Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν η Χριστίνα, μια μικρή ροζ οπτασία, που είχε γεννηθεί σ’ ένα δάσος πράσινο και παραμυθένιο, μαγεμένο από τις μουσικές, τα χρώματα και τα όνειρά της.
Μαρία Σχίζα

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Start now…




Γίνε για λίγο το παιδί που έχεις εσύ ανάγκη… Μια μικρή νεράιδα στο βυθό της διαμαντένιας θάλασσας, η Άριελ  η γοργόνα με την ψυχή στα πόδια, μόνιμος κάτοικος στην πόλη που την αγαπάνε όλοι. Ας μείνουμε υπέροχοι κι αδύναμα ωραίοι στην πόλη και της γειτονιάς τη χώρα, με τα χιλιάδες συναισθήματα στα μάτια των παιδιών…
Μαρία Σχίζα